Dni Otvorených Pivníc GOLGUZ (19. - 21. septembra 2008)

Foto

Prvý ročník prehliadky vinárskych výrobných priestorov, v spojení s ochutnávkou takmer celého sortimentu vín značky GOLGUZ, je za nami.
Počasie síce nevyšlo podľa predstáv, čo určite čiastočne ovplivnilo aj návštevnosť podujatia, ale kto sa odhodlal a prišiel mal jedinečnú možnosť nazrieť do „kuchyne“ vinátstva, ktoré si už druhý rok úspešne razí cestu k stále lepším pozíciám na našom trhu.
Prehliadku som absolvoval deň pred otvorením akcie pre verejnosť, ktorý bol určený pre obchodných partnerov a pozvaných hostí. Stretol som tam zopár majiteľov vinoték a reštaurácií a tak sme sa v kľude nechali p. Ing. Hrnčárom povodiť po výrobných prevádzkach. Samozrejme, že nechýbal ani jeho odborný výklad ku každej časti technológie a jeho pohotové odpovede na otázky návštevníkov.
Po prehliadke sa nás ujal p.Horka a spolu sme prechutnali sortiment vín. Vyusmievané, príjemné slečny len podtrhli celkový dojem z nalievaných vzoriek vínka. Dornfelder a Alibernet sa aj tento ročník umiestnili medzi Top 100 a sú súčasťou expozície Národného Salónu Vín Slovenskej Republiky. Tieto vínka dôverne poznám a skôr ma zaujímali tie ktoré pri Májovej ochutnávke boli ešte veľmi mladé alebo sa vôbec nechutnali. Osviežili sme sa sviežim kvetinkovo voňavým Rizlingom Vlašským a prešli sme postupne všetky biele. Tam ma zaujal hlavne Aurelius so svojou decentnou korenisto ovonou vôňou i chuťou a trochu netradične citrusový Devín. Nasledovali červené s ktorých ma najviac oslovilo Svätovavrinecké neskorý zber s peknou rubínovou farbou, ovocno čokoládovou vôňou i chuťou. Všetky vína vykazovali vysoký stupeň odrodovej čistoty. To sa cení, ale na druhej strane by vínkam nezaškodilo troška viac elegancie a šarmu. Tvrdší a hrubší prejav sa rok po roku pomaličky vytráca. Uvidíme čo nám ponúkne ročník 2008. Hlohovské vína Golguz sú predsa len na začiatku a na „zkrotenie“ takejto vyspelej a modernej technológie, akou disponujú, treba okrem iného aj praktické skúsenosti ktoré prichádzajú ruka v ruke s hodinami, dňami a mesiacmi tvrdej a náročnej práce.
Ešte jedno poďakovanie za vydarenú vinársku akciu v príjemnej atmosfére, celému organizačnému tímu a v neposlednom rade vedeniu spoločnosti Food Farm, s.r.o.,

Vínotéka Pod Urbánkom v Hlohovci.

Fotogaléria k článku

250502